top of page

Ustalık ve Kalfalık Belgesi Kısa Yoldan Nasıl Alınır?

İşe girmek istiyorsanız ya da kendi yaptığınız işi belgelendirmek istiyorsanız en kısa zamanda ustalık ve kalfalık belgesi almalısınız. Ama resmi işlemleri eksiksiz tamamlamanız gerekiyor. Kanun tarafından belirlenmiş pek çok meslekte faaliyet gösterebilmek için. Ustalık ya da kalfalık belgesi almanız gerekiyor.





Ustalık Ve Kalfalık Belgesi Nereden Alınır?

Ustalık ve Kalfalık Belgesi Mesleki Eğitim Merkezlerinden (MekGrupAkademi) alınır. Mesleki eğitim merkezleri daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlıydı. Ama bu 6764 sayılı kanunla değişti ve sonucunda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bünyesine alındı.



Ustalık Belgesini Kimler alabilir?

Ustalık belgesini aynı meslek dalında kalfalık belgesini almış olanlar yine aynı meslek dalında meslek lisesi mezunu olanlar. ve bir meslek dalında ilk okul mezunlarının toplamda 11 yıl, lise ve üstü mezunların ise 8 yıl ilgili meslekte fiilen çalıştıkları SGK bünyesinde belgeleyenler. Ustalık sınavına girerek. Ustalık belgesi almaya hak kazanırlar.




Ustalık ve Kalfalık Belgesi Hangi Mesleklerde Verilir?

Ustalık ve kalfalık belgesi almak isteyenler hangi mesleklerde bu belgelerin verildiğini soruyor bizde cevaplayalım. Üniversite onaylı ve e devlet onaylı ustalık ve kalfalık belgelerini birçok meslekte alabilirsiniz bunun için uzaktan eğitim kurumumuz MekGrupAkademi sitemizde Hizmetler kısmına Bakabilirsiniz.


Ustalık ve Kalfalık Belgesi Sınırlı Sürelimidir?

Belgeler E-devlet Onaylı verilir ve bu belgeler ömür boyu e-devlet üzerinden görüntülenebilir. sınırlı süreli değildir.






Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page
google.com, pub-9215710497548762, DIRECT, f08c47fec0942fa0